Tankar inför det nya året..

Rätt fundersam inför det nya året. Det gångna året var ju inte det roligaste, så jag har bestämt mig för ett år helt i hälsans tecken. Men också ett roligt och förnöjsamt nytt år. Har skrivit ihop några bra tips som jag ska försöka följa. Till exempel, när jag känner mig stressad nästa gång ska jag sätta mig ner och andas djupt in genom näsan. Ända ner i magen och sen andas ut genom munnen. Därför att djupa andetag verkar avstressande.

Önskar lära mig säga tack varje dag. Skriva ner tre saker som jag är tacksam för. Forskare säger att människor som har en tacksam inställning till livet är mer positiva. De har lättare att njuta av goda upplevelser och har dessutom ett bättre immunförsvar. Ta långpromenader i skogen, därför att naturen reducerar stresshormoner i kroppen. Undersökningar har visat att personer, som ofta är ute i naturen lever längre. Lägg till 10 minuter då och då för att titta på snöfallet, betrakta molnen eller ekorrarna i ett träd. Det är en paus eller form av meditation, där du lägger fokus på nästan ingenting. Hjärnan får nödvändig ro. Bada med lavendel, det är rogivande. Eller sätt några droppar lavendelolja på baksidan av din kudde för att sova gott. Och sist men inte minst, leta upp något att skratta åt. Har du inget, leta på Youtube. Skratt ger energi, höjer smärttröskeln, förbättrar minnet och förlänger livet.

Årets sista skälvande minuter ska jag skriva affirmationskort. Genom att upprepa positiva påståenden flera gånger varje dag, kan man ändra sin inställning till livet och bli mer harmonisk, glad och energifylld. En affirmation ska formuleras i presens som en mening. Ska upprepas flera gånger om dagen. Den får endast innehålla positiva påståenden. Gärna sådant du vill uppnå eller se hos dig själv. Försök känna och tro på dina affirmationer. Då får de större effekt snabbare. De ska innehålla positiva ord som kan, ska, vill, gör, känner och så vidare. De ska inte innehålla negativa ord som inte, måste, bör, aldrig, men och så vidare. Jobba med en eller högst tre affirmationer ät gången. När du känner att en affirmation fått effekt, kan du formulera en ny. ex. MIN KROPP ÄR FRISK, MITT SINNE ÄR KLART OCH MIN SJÄL ÄR LUGN!

Med önskan om ett rikt och hälsosamt år, kram från LAURA

Stressad ..ät med närvaro.

December 27, 2020

2021 utmanar jag mig..

January 2, 2021