Om huskurer

huskurerna har fått en renässans, allt fler människor söker sig till Naturen och använder örter och vilda växter som läkemedel. Kunskapen om örters och vilda växters användning förde en tynande tillvaro, iallafall i Sverige, under några år. Men nu börjar folk på egen hand, mer och mer leta efter gammaldags örtläkemedel och naturmetoder. Som wicca och sierska fortsätter jag naturligtvis också att använda naturens alla hjälpmedel vid ritualer osv.

Även odlade växter av många slag, som till exempel ingefäran, odlar jag inne och i växthus och använder för både hälsa, healing och hemliga ritualer. Ingefäran är bland det nyttigaste som finns. Ingefära motverkar inflammation och stärker immunförsvaret. Bäst äter du den rå, finriven – om du kokar får de bara hälften av nyttigheterna.

Ingefäran är magisk i växtriket – den är grönsak, krydda, ört och medicinalväxt, samtidigt som den i magin används för att öka pengaflödet. Strö gärna lite ingefärspulver i rökelsen och be om rikedom. Som medicinalväxt och krydda har den använts i flera tusen år och det sägs att den som magisk växt använts lika länge. Mot onda energier och för pengaflöde.

Särskilt i Tyskland har jag lärt mig mycket om naturens och växternas användning. Där besökte jag många föredrag av R. Steiner om antroposofi och naturläkemedel, och kurser på hans klinik, under de år jag bodde i Tyskland. Hans filosofi var väl att varje människa måste söka sin egen sanning. Friheten att välja sin egen väg. Naturligtvis behöver vi skolmedicinen, men varför inte stödja med naturläkemedel. Viktigt är att vid sjukdom alltid fråga sin läkare.

Året i Singapore använde jag till healing och kurser i naturmedicin. Jag blev så fascinerad efter ett par besök på ett stort apotek med naturmedicin i Chinatown. All medicin blandades på plats med olika örter och annat, efter recept utskrivet av läkare. Sedan har jag fortsatt med svensk naturmedicin – läst allt tänkbart, plus erfarenheten från farmor och mormor – som var två riktiga gamla sierskor eller “naturhäxor”.

Med ljus, kärlek och härliga örter, från Laura

Nymåne i Kräftan

June 27, 2022