Lycka är inte ett mål, det är vägen…

Vi har så olika saker som gör oss lyckliga. Lycka är inte de där enorma, överväldigande händelserna, utan mer lugnet och harmonin med vänner och familj. Tryggheten att kunna lita på omgivningen. Ett stilla spabad på kvällen efter jobbet – med oljor, dofter, härliga varma handdukar och ett bad bland rosenblad och lavendel. För någon en musikupplevelse till gudomliga toner eller som för mig, en ridtur genom skogen. Helst barbacka i gryningen.

Hon hette Candy, min älskade vita häst – under hela min barndom och ungdom var hon en trogen följeslagare. Jag tänker ofta på henne och hon är nog grunden till att jag ridit i hela livet. Det stämmer för mig, det min far sa när jag var liten. Man tar aldrig sina problem med upp på hästryggen. Att få rida är en del av min lycka.

Tänk efter vad som gör dig riktigt varm inombords, när du känner lyckokänsla. “Samla” på dessa känslor , så du kan ta fram dem när du vill må riktigt bra. Tänk dig in i upplevda lyckliga stunder när du är ledsen – så kan du med tankens hjälp må bra igen. Kanske reagerar du på dofter och behöver ett ångbad med eterisk olja i favoritdoften. Eller tänd rökelse som får dina sinnen att drömma underbara drömmar. Det är lyckomagi.

Lycka kan vara en skogspromenad genom natten. Att höra alla ljud och känna alla dofter. Kanske höra vingslagen från skogens fåglar och andra väsen – man känner sig som i en riktig sagoskog med tomtar och små troll, vackra älvor och skogsrån.

Lycka kan vara så mycket och är alltid så personligt. Kom ihåg vilket liv du vill leva, peppa dig själv, gör en lista på saker som gläder dig! Gör det som krävs för att nå dina mål – du behöver lyckan som din vän på livets väg. Gör dig av med sådant som belastar dig och låt lyckan få plats.

Med ljus och kärlek på lyckans väg, från Laura

Gröna drömmar

June 18, 2022

Om huskurer

June 26, 2022