Yoga på skogspromenaden

Härligt att kunna utöva sina yogapass utomhus. Kanske bara på en filt i parken eller utanför dörren. Det viktigaste är att det verkligen blir av, för det behöver vi. Naturen och den friska luften gör halva jobbet.

Eller något helt fantastiskt – en heldag med yogapass på en skogsvandring. Med yogamattan i ryggsäcken och en korg med underbar, hälsosam picknickmat blir det en upplevelse utöver det vanliga.

Ni i början av juli är det enkelt med picknicken – en extra korg med jordgubbar och färdig vispgrädde, bara att spruta på. Sedan ett par fräscha sommarsallader i portionsförpackningar och nykokt saft – favoriten är iskall hallonsaft ur termosen. Så mycket mer behövs inte, själv bakar jag några piroger med fyllning efter humör.

Härligt är naturligtvis att göra sina yogaövningar vid något litet skogstjärn, där man kan varva med både simning och meditation. En dag i hälsans och själens tecken, för lugn och ro i annars rätt hektiska semestertider. Konstigt nog försöker de flesta hinna med så mycket som möjligt på sin lediga tid.

Vi verkar ha glömt det där med att bara vara. Och just det brukar vara gudomligt. Lite då och då behöver vi det och just därför är yoga så bra. Vi slappnar av och kommer ifatt våra egna tankar. Vi kan gå igenom våra chakran från topp till tå [eller tvärsom]. Från tå till topp låter logiskt för mig. Jag brukar först “jorda” mig och sedan gå uppåt, chakra efter chakra.

Med härliga sommarhälsningar, ljus och kärlek från din sierska Laura

En trollsländas magi!

July 6, 2022