Stjärnhimlen nu

Det är allt mellan stillastående och omvälvande förändringar. En dramatisk tid på många håll och kanter. Tvärstopp på en del förehavanden och raketfart på andra. Kanske för att Uranus möter krigsplaneten Mars, som förknippas med Ärkeängeln Samael, den heliga eldens ärkeängel, en ängel som också representerar ödets mörka sidor, Guds allvar. Medan Uranus däremot är planeten för frihet och oberoende, individualitet och demokrati. En symbol också för rättvisa och goda gärningar.

Ibland drömmer jag om att kunna flyga upp mellan stjärnorna i en luftballong. De känns så otroligt nära, men är ändå så oändligt långt borta. Vill du veta mer om ditt stjärntecken är det bara att fråga när du ringer.

Jag läser gärna både i kort och runor, använder pendel och när ljuset är perfekt ibland kristallkula. Försöker arbeta så brett som möjligt och lutar mig också gärna mot astrologin. Särskilt i “stormiga” tider när vägarna är väldigt olika för olika stjärntecken. Nu är vi inne i Lejonets eldiga tid – men hur vi rider ut våra stormar beror till del på våra stjärntecken.

Särskilt på kvällen älskar jag att ta en promenad när det är stjänfall på gång – under hösten brukar det vara många. Fram till 15 augusti kan du se Alfacapricorniderna, som ger en fantastisk ljusitensitet, Delta-Aquariderna till 21 augusti och sedan Perseiderna med sina otroliga stjärnfall till 24 augusti. Glöm förresten inte, att önska dig något varje gång du ser en stjärna falla.

Aurorornas “blixtrande stjärnsvansar” och norrsken är en fantastisk syn. Det var min far som alltid var på gång med sin stjärnkikare och till slut var jag fast. Det är något helt underbart att se och naturligtvis passar jag på med både ritualer och ljusmagi medan stjärnfallen varar. Även om du inte åker upp till norrskenet, så passa på en stjärnklar natt att gå ut och titta på stjärnfallen – med “önskelista” förstås.

Med stjärnors ljus och mycket kärlek från Laura

Nu stiger kraften,

August 1, 2022

När korten är lagda...

August 4, 2022