Saffran är ayurvedisk medicin…

Enligt ayurvedisk medicin är saffran en av de viktigaste ingredienserna i de många läkemedel. Smaken är stickande, bitter, torr och varm. De flesta läkemedel är en mix med andra örter, men saffran räknas som en av de allra verksammaste..

Denna dyrbara krydda är en bra hjälp vid många symtom. Den används mot artrit, astma, leversjukdomar, ledbesvär och som sömnmedel. Som medicin mot sömnlöshet är ett av de viktigaste användningsområdena. I vår hektiska tid med mycket stress är många beroende av sömnmedel för att kunna sova. Enligt ayurveda är en obalans i luftelementet en vanlig orsak till sömnproblem och ska behandlas genom både kost- och livsstilsförändringar. Av de tre doshorna, vata – luft, pitta – eld och kapha – jord, träffas för det mesta vata typen av sömnlöshet. Vata – pitta eller vata – kapha, eftersom man ofta har en kombination av två som dominerar. Viktigt vid sömnlöshet är också att vänja sig vid fasta tider.

Ofta finns saffran i kryddblandningar som curry. Så ett bra tips är att krydda kvällsmaten med curry. Eller att dricka en kopp varm mjölk, alternativt havredryck, blandat med två små nypor mald saffran. Krydda gärna med 1/2 tsk kanel eller lägg i en stjärnanis. Drick mjölkblandningen en halvtimme innan läggdags. I magin räknas saffran som som en kärleks- och passions ört. Den förstärker verkan an healing, ger styrka och lycka. Har egenskaper för att öka dina psykiska krafter och stärka din magi! Saffran ökar vinden och används vid vindmagi och saffransvatten kan användas vid ceremonier och ritualer. Saffran kan också med fördel blandas i rökelse.

Med kryddiga magi-hälsningar från LAURA

En sierskas vinter...

December 27, 2020

Gud ger oss nötterna,

December 27, 2020