En sierskas vinter…

När snön har lagt sig och man hittat “vinterlugnet”, börjar en härlig tid. Underbara skogspromenader eller skidturer varje dag. Möjligheten att se skogens djur i sin egen omgivning är större än på sommaren. Främst fåglar.

Gående meditation är något fantastiskt på vintern. Eller snarare promenad med meditativ mindfulness. Jag koncentrerar mig på andningen. Djupa, långsamma andetag genom näsan, inte munnen. Vill undvika att dra in iskall luft i mun och hals. Samtidigt tar jag in alla intryck från naturen. Snön på trädgrenarna, snökristallerna som blixtrar till när en ljusglimt faller ner på dem. Allt är så rent, så gnistrande, skinande vackert. Det känns som att andas in renhet och bli en bättre människa. Jag låter bara alla bilder och intryck dyka upp. Njuter av nuet. Brukar också samla in tallbarr eftersom tallen är en av få växter som har mycket C-vitamin även på vintern. Tallbarren använder jag till te, så brukar jag även koka upp någon handfull, och hälla kokvattnet i badet. Doftar härligt. Dessutom använder jag torkad tall i rökelseblandningar för hälsa, skydd och förmögenhet.

Fåglar dyker upp överallt I skogen och hemma. Runt huset har jag flera ekorrar. Jag har räknat till 8 st som kommer regelbundet och äter vid fågelborden. Det brukar bli 3 gånger varje dag. Grannsämjan är god. Nej, det stämmer inte, ekorrar äter inte varken fågelägg eller småfåglar. Många har tyvärr den felaktiga uppfattningen. Ett av fågelborden står precis framför fönstret utanför mitt arbetsrum, så jag kan njuta av fågel- och ekorrbesök när jag har samtal, skriver eller lägger kort.

Fina vinterhälsningar från din sierska LAURA

Titta inte tillbaka...

December 27, 2020