Nymåne den 4 dec. -21

Klockan 08.43 är det dags. Månen befinner sig då exakt mellan jorden och solen med månens mörka sida vänd mot jorden. Den här gången även en mycket stark måne – en supermåne. Supermånen uppstår när det är nymåne och månen även är närmast jorden i sin bana runt den. Sist var det i maj. Så låt oss utnyttja denna månes superkraft optimalt och lägga kraft på våra nymåne-ritualer och önskningar.

Nymånen står ju för pånyttfödelse, så tiden är optimal för ritualer som handlar om nystart. ny kärlek, ny början, ny vana. Tänd gärna ett ljus när du uttalar din önskan. Om du skrivit ner din önskan, läs den högt tre gånger och släck sedan lågan med en sked. Blås inte ut den, för då blåser du kanske bort din önskan.

Den 4 december börjar också Geminidernas meteorregn och stjärnfall. De blir fler och fler fram till 13 – 14 dec, och sedan avtar de i styrka fram till den 17 december. Geminiderna ger årets kraftigaste meteorregn och flest intensiva stjärnfall före midnatt. Så vi har mycket att glädja oss åt på himlavalvet den här månaden.

Glöm bara inte att önska något varje gång en stjärna faller. Berätta inte för någon om din önskan, men meditera gärna om den, som om den redan vore verklighet. Säg gärna ett personligt mantra som påskyndar processen Och glöm inte att tänka positivt, tänk alltid på att de positiva tankarna drar till sig positiva händelser-

Natthimlen i norr är som att titta upp i ett sagoland. Vi får inte glömma att nymånen finns nu bakom alla vackra himlabilder och väntar på våra önskningar och vår nystart. Ärkeängeln Haniel som även är mångudinna ger mig alltid sitt stöd under alla nya månfaser. Hon är också den jag ber om hjälp att få mina önskningar uppfyllda om det så är nymåne eller fullmåne. Jag brukar ta en extra önskerunda ett par dagar efter nymånen när den vackra tunna månskäran som heter ung måne kommer fram precis efter nymånen.

Andra mångudinnor du kan ha i åtanke när du sänder dina önskningar till nymånen är Diana, romerska gudinnan för den växande månen, Freja den nordiska gudinnan för spådom, ber du till henne innan du lägger dig kanske hon visar dig framtiden i dina drömmar. Lilith hon som födde fram månen och förknippas med natten. Luna den romerska mångudinnan. Nymåne gudinnorna, eller de unga gudinnorna som de kallas, är Diana, Luna och Freja. Det finns andra gudinnor som jag återkommer till vid deras månfaser.

m

Med stjärne-ljus och kärlek från Laura

Tankar till ett bättre liv

November 23, 2021

Healing och änglar

December 4, 2021