Kristallers magi

Kristaller använder jag ofta. I denna fullmånens tid börjar jag med månstenen. Inte bara vacker som smycke utan sägs ge bäraren trygghet och skydd. Den har sitt namn från månens ljus och lyser upp ditt mörker. Den stöder kontakten med det andliga och ger dig självförtroende. Också en fruktbarhetens kristall. Lägg den under din kudde vid fullmåne och nymåne för drömmar om kärlek och bra relationer. I Indien kallas den faktiskt för drömstenen. Hörde att man i en gammal ritual la månstenen i munnen för att se in i framtiden. Låter farligt, tänk om man sätter i halsen. Tycker det låter mycket mer sympatiskt att lägga under kudden.

Det finns kristaller för så många ändamål. En annan som finns i min samling och används ofta är ametisten. En magisk kristall som står för harmoni och lycka. Den ska vara djupt lugnande för känslor och sinne. Perfekt att ha i handen vid meditation. Öppnar ditt sinne för inre stillhet och intuition. Den är alltid bra i andliga ceremonier och vid healing. Till och med vid huvudvärk och sömnproblem ska den hjälpa. Chakra är hjässan, så håll stenen mot pannan vid huvudvärken.

En kristall som däremot peppar, ger energi och kraft är citrinen. Mycket positiv energi och boostar ditt självförtroende. Gul är ju också en färg för livskraft, framgång och materiellt överflöd. Stenen ska även hjälpa mot svek och fruktan. En sten som står för verklig pengamagi är grön aventurin. Den är rätt om du vill ha framgång och överflöd i livet. Ha den med vid spel och köp av lotter – ska ge tur. Vill du manifestera drömjobbet? Glöm inte din gröna aventurin.

Kristaller har gått från flummigt till att bli accepterat. En trend som kommit från USA och nu även är stor i Sverige. Glad för det för jag tycker om kristaller och känner att de kan ge bra energier i många situationer. Man får nog pröva sig fram lite, vilka stenar som passar till en själv. Akvamarinen är en sten som många tycker om. Den vackra havsblå färgen och förmågan att lagra livslång kärlek. Symbolen för lycka, evig ungdom, kärlek och fred. Sägs minska rädslan vil långa båt- ocg flygresor. Jag har en i varje ficka mot min flygrädsla. Flyger ofta.

Sist, men inte minst kommer jag till malakiten. Min egen lyckosten. Malakiten är en helande och balanserande sten som tar bort negativ energi. Sägs lindra smärta. Den hjälper oss att släppa taget om det förflutna och börja om på nytt. Den har en kraftig metafysik och kallas för stenen för förändring. Starkt beskyddande och balanserar alla chakran. Jag bär alltid halsband och örhängen av malakit, i fickan vila en handmejslad groda av malakit. Allt inhandlat i gruvan där stenen bryts. Minne av intressanta resor till Kongo Kinshasa.

Med ljus och kärlek från Laura

Ordets makt

October 24, 2021