Denna magiska måne

Kan nog lugnt säga att jag följer månens faser, så gott det går. Fullmånen, på påskafton den här gången,är som alltid bra för att bli av med det som tynger och belastar. Jag brukar använda fullmånefasen dubbelt – först små ritualer med diverse olika verktyg, för det jag vill lägga bakom mig, därefter fortsätter jag med det jag önskar av hela mitt hjärta. Blir nya ritualer och andra verktyg. För båda delarna använder jag bara ritualer och spells som jag verkligen behärskar. När du börjar, tänk på att lära långsamt och inte använda något du inte förstår. Läs om Tarot, Runor, Magi, Pendel, Örter, Rökelse, Levande ljus, Stenar och Kristaller tills du hittar det du trivs med. Eller ring ett medium och få råd om vad som passar just dig.

Denna älskade måne, hon som bär på så många hemligheter. Be gärna någon av mångudinnorna om hjälp vid dina ritualer. De är många – Luna, den romerska mångudinnan eller Selene den grekiska fullmånegudinnan, som trollbinder männen. Häng ut ett rött, vitt eller silverfärgat klädesplagg i fullmånens sken, så lovar Selene tur i kärlek. I den romerska mytologin finns också mångudinnorna Juno och Diana. Den nordiska mångudinnan för spådom är Freja som sägs ge dig sanndrömmar, om du ber till henne vid läggdags. Isis är en egyptisk mångudinna – tidigare solgudinna. Kolla på nätet, så hittar du fler. Där finns också uppdelningar mellan vilka som huvudsakligen är nymåne-gudinnor eller fullmåne-gudinnor, men alla är mångudinnor – bara tyngdpunkterna är lite olika.

Min favorit är ärkeängeln Haniel som även hon är en mångudinna. En drömmarnas och intuitionens ärkeängel, som står för harmoni, intuition och medkänsla. Hon är även en healingens ängel och alltid en av de ärkeänglar, som jag ber om hjälp vid min änglahealing på distans som jag sänder på fredagarna.

Att stå och titta på månen en klar natt är som att öppna en sagobok. Månen sägs ju vara känslornas härskarinna och den som förbinder oss med det andliga. Den symboliserar det mystiska och övernaturliga och visar vägen till vårt förflutnas sanna sagor.

Ärkeängeln och mångudinnan Haniel styr också över våra drömmar och låter oss få glimtar av framtiden i drömmen. Häng gärna upp en drömfångare, åtminstone vid fullmånen – och börja skriva drömdagbok på morgonen när du vaknar. Då glömmer du inga viktiga detaljer. Vill du ha hjälp att tyda drömmen, kolla på nätet, ring mig eller någon kollega. Om du klickar på våra foton kan du se vad vi är “bra på”. Och innan jag glömmer…. Ha nu en helt underbar GLAD PÅSK !

Med ljus och kärlek i månens sken, från Laura

Ostara eller påsk

April 10, 2022