Nu skiner solen

Till och med i kristallkulan visar sig grönskan som vi längtar så mycket efter  Det har dröjt länge här i södra Norrland i år, men nu verkar det nästan explodera. På en enda dag knoppas till och med björkarna, som brukar vara bland de sista att grönska och gräset som var gult i morse är nu fullt av vitsippor. När jag nu går genom skogen känns det helt magiskt.

Det sägs ju att vitsippan balanserar energierna och dess magiska krafter är som störst när de är omsorgsfullt handplockade i skogen. Det blev en stor korg full idag för bättre kommunikation med andevärlden, eftersom vitsippan fungerar som en bro mellan världarna och höjer intuitionen använd i rökelse. Tänk på att den är giftig och aldrig får användas i te.

Passar också på att plocka små, små björkblad och kommer att fortsätta de närmaste dagarna för björken står som solens och himlens träd för hälsa och  ungdomlighet, perfekt i teblandningar. Fram till midsommar är bladen mycket rika på C-vitamin. I Norden har björken alltid varit gudinnan Frejas träd, symbol för våren och livskraften och styrs av planeten Venus. Den används för magi av olika slag – för hälsa och visdom, skydd och ny början.

Med ljus och kärlek i vårens tid!

 

 

 

Vad menar ljuslågan?

April 28, 2024

Sierskans vardag

May 5, 2024