Förvänta dig mirakler och magi…

Det när väl det minsta man kan förvänta sig, nu när våren har kommit och solen skiner från en klarblå himmel. Det är lätt att njuta av stunden när fåglarna kvittrar och grönskan spricker ut på alla växter. Vi kan hjälpa våra drömmar genom att manifestera dem. Be om tillväxt på alla vis och håll och på alla plan.

Livet blir spännande när vi öppnar upp för alla tecken och symboler, som hela tiden finns runt omkring oss. Vi måste bara ta oss tiden att observera naturens under. Ett bra sätt att för oss att öppna upp och bli mer närvarande, det är att meditera. En gående meditation i vacker natur hjälper oss att se livet klarare.

Försök att få in lite magi i ditt liv varje dag. En tidig liten fjäril som flyger från blomma till blomma i skogen, det är så vackert att det blir magiskt. Jag älskar gående meditation i skogen, särskilt vid den här årstiden när vårens grönska kämpar sig fram igen. Vi känner oss förbundna med universums skapande kraft och hämtar själva kraft i naturen. Andningen är viktig, så stanna upp då och då under den gående meditationen och andas djupt. Be om hjälp med det du vill ha hjälp med i livet.

Ta en promenad genom skogen vid soluppgång eller -nedgång. Se ljuset silas ner mellan träden. Har du en vacker plats i närheten, gå dit ofta. Be tyst för dig själv om hjälp. Be till Gud, din ängel, en ärkeängel eller anden. Huvudsaken är att du ber.

Du kan luta dig mot ett träd eller lägga dig raklång på jorden och be Moder Jord om hjälp. Ge en symbolisk gåva, kan vara en vacker blomma, till platsen, naturen och småfolket – alverna, vättarna och huldru-folket. På ett ställe där du känner dig lugn och trygg kan du möta och bearbeta ditt eget mörker/din rädsla.

Du kan också vänja dig vid att göra dina egna ceremonier i huvud och hjärta, tänka på och be om det du behöver. Då kan du göra dina inre ceremonier även där det är mycket folk. Känslan är viktigast, så du behöver inte fastna i fasta ritualer. De kan du spara till den lugna plats, där du känner dig trygg. Om du har möjlighet att göra en brasa på den lugna platsen, utan risk för brand, ger det en extra magisk känsla. Särskilt nu inför påsk och valborg.

Med en brasa som värmer vid kyliga kvällar hälsar Laura, med ljus och kärlek

Tid för tussilago

March 26, 2021

Stjärnornas väg

March 28, 2021