Elementet vatten

Vatten är det element som mest påverkar våra känslor. Inom bland annat  shamanismen ses vattnet ofta som vishetens källa, som förutom våra känslor påverkar vår intuition, vår fantasi och våra drömmar. Symbol för både skyfall och översvämmning, njutning och lugnt hav, livgivande regn och kyla. Livet kan ibland vara komplicerat för de känslosamma, intensiva “vattenmänniskorna”.

Det är stjärntecknen Kräftan, Skorpionen och Fiskarna som vattnets element härskar över. Eftersom vattenenergin är i ständig förändring och därför oförutsägbar, är dessa tecken mycket känsliga och har stor intuitionsförmåga. De hittar en djupare kontakt inåt för vi människor består ju till stor del av vatten. Det kan vara lättare om ascendenten är i ett annat stjärntecken.

Vatten är viktigt för våra liv och används ofta i magiska ritualer för att attrahera framgång och överflöd. Att “ladda” en flaska vatten i starkt solsken är perfekt för just detta. Månvatten brukar vi göra genom att ställa en vattenflaska i ljuset vid fullmåne och sedan använda för att rensa bort negativa energier. Fråga mig gärna om fler magiska ritualer.

Med magiskt ljus och vattenkraft

Möte vid midnatt

August 10, 2023