Elden brinner för livet och lyckan

En eld är renande, står för beskydd och magi. Den driver bort ondska och negativa energier, samtidigt som den ger kraft och mod. Intuitionen och den egna identiteten förbättras. Utan eld är det mörker och vad vore Halloween utan tända ljus. Vi närmar oss ju den magiska natten.

Ljus, Pumpor, Häxa, Skalle, Levande Ljus

Vita ljus passar för allt, men just “häxnatten” 31 oktober till 1 november brukar jag tända gula, orange och röda. Magin i de tända ljusen omfattar alla element – luft, vatten, jord och ja, naturligtvis eld!

Elden är kraften i alla aspekter av livet – styrka, kreativitet, passion och glädje. Står också för initiativtagande, mod, mysticism och klarseende. Den styr över prestation, konstnärlighet – dans, musik, författarkonst – och hjälper befria från energier som skadar.

Ljus, Bokeh, Höjdpunkter, Levande Ljus

Tänd ett ljus eller flera – tre till nio och alltid udda tal. Du kan till exempel ha en ljushållare i form av ett pentakel. Då blir det 5 ljus – en vid varje spets på den femuddiga stjärnan. Pentaklet, eller pentagrammet som det kallas utan cirkeln runt, är en symbol som ofta används för att visa tillhörighet till Wicca rörelsen. Används ofta som symbol för Jorden.

Eldens magi ligger för mig också i de örter jag brukar elda. För att förstärka “seendet” lägger jag först några kvistar gråbo i elden. Sedan kommer torkad salvia, enbär och -barr och även johannesört för att stärka skyddet runt önske- ritualen. Därefter de passande örterna för det jag önskar – pengar, trygghet, vänskap eller kärlek. Kanske ett nytt jobb eller boende. Det kommer an på, för vem jag tänt den magiska elden. Till sist avslutar jag ritualen med att tända ett vitt ljus i min egen hand.

Ljus, Händer, Flamma, Brand, Natt

Med ljus och kärlek från Laura

När själen viskar

October 25, 2022